Annika Ostwald

Dans- och teaterproducent / projektledare

Jag är verksam som dans- och teaterproducent och projektledare inom konstnärlig verksamhet. Efter att ha utbildat mig i Hongkong och London började jag arbeta internationellt, och det har jag nu hållit på med i mer än ett decennium. Jag har ett unikt nätverk och erfarenhet av många hus, bland andra Den Norska Operan, The Harbourfront Center i Toronto, Theâtre National de Chaillot i Paris, Dansens Hus i Oslo. I tretton år bodde jag i Norge och arbetade med många av de ledande koreograferna där, till exempel Alan Lucien Øyen och hans kompani winter guests. Jag arbetar även som mentor och senior advisor. Sedan 2018 har jag min bas i Sverige.

Mitt arbete är ofta relationsskapande. Uppdraget kan vara att skapa länkar och samarbeten mellan kompanier, institutioner och festivaler i olika delar av världen, både i mindre sammanhang och vid de stora internationella scenkonstmässorna. Jag jobbar också direkt i produktion, planerar, sköter avtal, ekonomi och kommunikation, koordinerar och lägger turnéer. Jag är en problemlösare som gärna arbetar hands-on.

Erfarenheterna från att ha arbetat både på insidan, som konstnär/dansare, och utsidan, som producent, har gjort mig bra på att se hela bilden och samtidigt ta vara på dem som är i bilden – individerna. Jag håller koll på helheten och stöttar samtidigt medarbetarna i deras funktioner så att de kan prestera sitt bästa.

För mig är det viktigt att

            bygga relationer

            tänka stort

            arbeta hårt och långsiktigt

            vara nyfiken och öppen

            ha kul!

annikaostwald@gmail.com
072-581 04 16‬


Hemsida